Is secretaressedag ouderwets?

doe op secretaressedag iets attents voor jouw personal assistant

Vorige Artikel 3 van 4 Volgende

Toen wij als Vrolijkmakers vertelden dat we zo graag iets voor Secretaressedag wilden samenstellen zei onze ICT-er ´uhh… is dat niet een beetje ouderwets? Secretaresse-dag?´
Ja, de naam eigenlijk wel! De gedachte erachter niet. De benaming klopt eigenlijk al jaren niet meer. Ook dit plaatje van Fokke & Sukke, waarbij er van een ´ze´ wordt uitgegaan is eigenlijk achterhaald en je doet er veel mannelijke ondersteuners mee te kort, maar het idee is nog steeds treffend! Als voormalig secretaresse kreeg ik ooit een mok met het plaatje ´Behind every great boss, there is a really great secretary´. Ik vond dat destijds nogal overdreven. Inmiddels vele jaren verder heb ik zelf ondersteuning/assistentie mogen ervaren. Nu pas zie ik hoe geweldig het is als je iemand naast je hebt die kan organiseren, die je taken uit handen neemt, die attent is voor anderen, die weet wat er in je organisatie leeft en je daarop attendeert, eigenlijk zo´n beetje alles wat je zelf niet kan, niet wil en geen tijd voor hebt. Daardoor kan jij als baas het podium op. Zonder al die zorgvuldige assistentie zou dat allemaal een stuk minder professioneel overkomen.

Is er een speciale dag nodig voor Secretaresses/Personal Assistants en alle anderen die ervoor zorgen dat jij je functie goed kan uitvoeren? Ja! De rest van het jaar legt de ´Personal Assistant´ jou in de watten, nu helpen wij je om je eraan te helpen herinneren om iets attents voor jouw PA te verzorgen. Moet dat persé op donderdag 15 april? Nee, misschien zelfs fijner als je een ander moment kiest maar het zal zéker gewaardeerd worden als je er wél aan denkt… of een dagje gaat golfen????

Als één van de twee drijvende krachten achter Vrolijkmakers kan ik het natuurlijk niet laten om nog even te benadrukken dat wij maatwerk pakketjes maken. Altijd met een persoonlijke boodschap voor een ander die je iets gunt. Of dat nou in de zorg, in het onderwijs of waar dan ook is. We maken er wat vrolijks van en dus ook voor jouw rechterhand.

 

© 2020 - 2022 Vrolijkmakers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel