Geslaagd of (nog) niet

Geslaagd of nog niet. De eerste uitslag van de examens nadert.

Vorige Artikel 4 van 4

Examen doen… De één gaat er fluitend doorheen, de ander heeft het afgelopen jaar niets tot zeer weinig uitgevoerd en ziet wel waar het schip strandt, weer een ander heeft zich suf geleerd en toch komen de details niet naar boven bij het examen. En nog een ander heeft zich het afgelopen jaar niet kunnen motiveren om de online lessen te volgen of kon zich gewoon eenvoudigweg niet meer concentreren. Het is dit jaar in alle gevallen anders dan anders.

Krakende stoelen in de gymzaal, klakkende hakken van surveillanten (irritant!), krakende papiertjes, ingehouden hoestbuien, een wiebelende leerling, een lege batterij van een rekenmachine, dat klinkt de meeste 18 plussers wel bekend in de oren. Maar examen doen in een ijshal bij 0 graden, in een partytent, in een theater, in een gymzaal met thermo-ondergoed aan omdat alle ramen 3 uur lang openstaan, die ervaring hebben de meesten van ons toch niet in hun broekzak zitten. Het argument van 'stel je niet aan, wij hebben ´vroeger´ ook examen gedaan'… gaat dit jaar niet op!

De uitslag van de examens
Op donderdag 10 juni worden de eerste uitslagen van het eerste tijdvak bekend gemaakt. Omdat niet iedereen in de ´examen-vibe´ zit, bereiden wij de omgeving van deze mogelijke afzwaaiers graag even voor. In de loop van donderdag verschijnen er weer vlaggen met tassen aan de gevels en zijn de eerste kandidaten geslaagd! Er volgen nog twee tijdvakken dus de feestvreugde zal wat meer verspreid worden. Daar gaan zenuwslopende uren, wachtend op het verlossende woord, aan vooraf. Het hele gezin strest vaak lekker mee! We kijken uit naar flink wat wapperende vlaggen vanaf donderdag!

Examenfeestje!
Of een leerling nou wel of niet geslaagd is, elke kandidaat verdient eigenlijk wel een feestje of een persoonlijk examencadeau! Heeft jouw buurmeisje, neef, teamgenoot, vriendin, zoon, zus of welke verbinding je ook maar hebt met een eindexamenkandidaat, examen gedaan… maak er voor hen een feestje van.

Examencadeau
Stuur ze een leuk examenpakketje om ze te feliciteren of om ze een hart onder de riem te steken voor het volgende tijdvak. Een kaartje met ‘gefeliciteerd’ of ‘zet hem nog even op’ doen wij samen met jouw persoonlijke tekst in het feestpakketje! Zo kan je ze toch op een bijzondere manier feliciteren.  

Herinneringen vastleggen van je examen
Deze periode komt niet meer terug dus laat de kurken ploppen en de confetti knallen en maak vooral heeeeel veeel foto´s van elkaar!

© 2020 - 2024 Vrolijkmakers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel